Hvad er disc golf?

Disc golf minder om almindelig men spilles med discs eller frisbees i stedet for bolde og køller. Det gælder derfor om, at gennemføre banen på færrest mulige kast fra det markede startsted/tee og til discen ligger i kurven. Du kan læse mere om disc golf her.

Hvem kan spille disc golf?

Når det kommer til at spille en runde disc golf kan alle være med. Både unge og gamle kan hurtigt lære at kaste discen fremad, og derfra er det blot at komme i gang. Det er gratis at bruge banen og startersæt med discs kan købes for få penge.

Disc golf regler

De officielle regler til disc golf defineres og vedligeholdes af den internationale organisation Professional Disc Golf Association (PDGA). Du kan altid finde reglerne på deres hjemmeside.

For at komme hurtigt igang finder du et kort sammendrag af de vigtigste regler her:
1) Du starter med at kaste fra start området, og kaster næste kast derfra hvor du er landet.
2) Et hul er afsluttet når din disc ligger i kurven eller hænger stille i kæderne. Alle dine kast tæller med, og det er ikke nok at ramme kurven, hvis discen falder ud igen.

Ud over reglerne, så opfordrer vi altid til, at man overholder PDGAs Disc Golfer Code når man spiller disc golf:
1) Spil klogt – Undgå at kaste din disc hvis du ikke kan se det område du lander i, eller hvis du er i tvivl om du kan ramme andre brugere af området.
2) Respekter banen – Husk altid at tage dit affald med dig, og undgå at fjerne grene, buske eller træer. Også selvom du synes de er i vejen for dit kast. (Hvis du er i tvivl så kontakt Disc Golf Vest foreningen)
3) Repræsenter sporten – vær positiv og ansvarlig. Hjælp med at undervise andre.

Scroll to Top